Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


1.01: NYOMTALANUL - Egy boldog családot láthattunk, ahogy Mary és John Winchester lefektették gyermekeiket, a 6 hónapos Samet és a 4 éves Deant. Később Mary hangot hall Sam szobájából. Lát egy alakot a bölcső mellett állni, akiről azt hiszi, hogy John, amikor rájön, hogy tévedett, megpróbál elfutni. John odaszáguld a szobához Mary sikítását hallva és meglátja őt a mennyezetre szegezve. Tűz tör ki, ami elnyeli Maryt és a szobát. John Dean kezébe nyomja Samet és azt megkéri, hogy szaladjon ki a házból, ő pedig megpróbálja megmenteni a feleségét, de hiába. A jelenet végén John és a fiúk a ház előtt vannak az Impalánál, miközben tűzoltók oltják az égő házat. Dean felkeresi Samet és arra kéri segítsen megtalálni apjukat. Sam vonakodik visszatérni régi életmódjához. Szembekerülnek egy Fehér ruhás nővel, aki az út mentén kísért és hűtlen férfiakra vadászik. Hamarosan Sam élete új fordulatot vesz, amikor a démon, ami 20 évvel ezelőtt megölte anyjukat, újra felbukkan.

1.02: FENEVAD - Sam és Dean apjuk naplója nyomán eljutnak Colorado erdőségeibe. Magukat erdészeknek kiadva segítenek egy lánynak és az öccsének, akik eltűnt testvérüket keresik. Kiderül, hogy egy emberevő Wendigoval állnak szemben, amit csak tűzzel lehet elpusztítani.

1.03: FULLADÁS - Dean felfigyel egy különös esetre. Egy wisconsini tóba többen is belefulladtak, de a testüket sosem találták meg. Összebarátkoznak egy magányos anyával és fiával, akinek az apja szintén megfulladt. Rájönnek, hogy az áldozatok valamilyen módon kapcsolatba hozhatók és fény derül egy sötét titokra.

1.04: ZUHANÁS - Dean egy repülőtéri dolgozótól kap telefonhívást. Rejtélyes okokból lezuhant egy repülő, mindössze heten élték túl. A két testvér rájön, hogy egy démon áll a háttérben és most a túlélőkre vadászik. Fel kell szállniuk egy repülőre, hogy megtalálják, de Deannek szembe kell néznie repüléstől való félelmével is.

1.05: SZELLEM A TÜKÖRBEN - Sam és Dean az ohioi Toledoban nyomoznak egy férfi halálának ügyében, akinek kifolytak a szemei. Rájönnek, hogy Bloody Mary szelleme kísért egy tükrön keresztül, ami egy Mary nevű meggyilkolt lányé volt. A szellem megbünteti azokat, akik gyilkos titkot rejtegetnek. Sam saját titkával akarja előcsalogatni őt, hogy elpusztítsák.

1.06: BARÁT A BAJBAN - Sam egyetemi barátját, Zach-et letartóztatják barátnője meggyilkolásának vádjával. Zach húga, Rebecca segít az ügy felderítésében. Kiderül, hogy a valódi tettes az alakváltás képességével rendelkezik. A helyzet rosszra fordul, amikor az alakváltó Dean külsejét ölti magára.

1.07: KAMPÓKÉZ - Egy egyetemistát brutálisan meggyilkolnak. A diák barátnője azt állítja, hogy a támadó láthatatlan volt. Hamarosan újabb gyilkosság történik és az is a lányhoz kapcsolható. Sam és Dean egy kampókezű szellemére gyanakszanak. Talán a lány apja, egy tiszteletes, tudat alatt így védi lánya erkölcseit. De tévednek.

1.08: ROVARINVÁZIÓ - A két testvér megvizsgálja egy munkás szokatlan halálát egy lakópark építkezésén. A kisvárost elárasztják a halálos rovarok. Úgy gondolják valaki irányíthatja őket, de valójában egy ősi indián átok áll a háttérben. A lakópark elátkozott földre épült és közeleg az átok beteljesedésének órája.

1.09: OTTHON RÉMES OTTHON - Samnek rémálmai vannak régi otthonukról, ezért a testvérek visszatérnek Kansasbe. A házban most egy új család lakik, akiket egy kopogó szellem terrorizál. Apjuk régi ismerősével, egy Missouri nevű médiummal próbálják a házból kiűzni a gonoszt. Azonban a házban nem csak egy szellem kísért.

1.10: TISZTA ELMEBAJ! - Apjuk üzenete alapján a két testvér eljut az Illinois-ban lévő Roosevelt Elmegyógyintézethez, aminek sötét múltja most is kísért. Akik bemerészkednek a lezárt épületbe, megőrülnek. Miközben két fiatalt akarnak kimenteni, Sam is elveszíti józanságát és Dean ellen fordul.

1.11: MADÁRIJESZTŐ - Sam és Dean egy indianai kisvárosba indul, hogy eltűnt párok után nyomozzon. A testvérek összevesznek és külön válnak. Dean kideríti, hogy az út menti furcsa madárijesztő egy Vanir, ami áldozatokért cserébe a városkát védi. Sam eközben találkozik egy Meg nevű stoppos lánnyal, majd Dean megmentésére indul.

1.12: SÖTÉT ERŐK MARKÁBAN - Miközben egy szörnnyel küzd, Dean áramütést szenved és megsérül a szíve. Sam módot keres arra, hogy megmentse őt és rátalál egy prédikátorra, aki meggyógyítja a halálos betegeket. Később azonban felfedezik, hogy a prédikátor egy „Kaszástól” kap segítséget és minden egyes csoda valaki másnak az életébe kerül.

1.13: A FEKETE FURGON TITKA - Deant megkeresi régi szerelme Cassie és arra kéri, hogy vizsgálja meg a környéken történt rasszista motivációjú gyilkosságokat, köztük apja halálát. A gyilkosságok egy rejtélyes fekete furgonhoz kapcsolódnak, ami nem hagy nyomokat. Fény derül rá, hogy Cassie családjának több köze van az ügyhöz, mint gondolnák.

1.14: RÉMÁLMOK - Samnek látomása van arról, hogy egy férfi meghal a michigani Saginawban. A haláleset bekövetkezik de öngyilkosságnak tűnik. Semmilyen természetfelettire utaló nyomot sem találnak, amíg rá nem jönnek, hogy a férfi fia, Max áll a háttérben, akinek telekinetikus képességei vannak. Sam aggasztó összefüggést fedez fel.

1.15: GYILKOS VADÁSZAT - Minnesotában egy gyerek szemtanúja lesz egy férfi megmagyarázhatatlan eltűnésének. Sam és Dean nyomozni kezdenek, de hamarosan Samet is elrabolják. Dean egy helyi rendőrnőhöz társul. Rádöbbennek, hogy az emberrablások mögött egyszerű, ám gonosz emberek állnak.

1.16: AZ ÁRNYÉK - Sam és Dean chicagói nyomozásuk során Megbe botlanak. Sam gyanakodni kezd Megre és rájönnek, hogy ő áll a két haláleset mögött. Miután leleplezik, Meg ősi Daevákat, árnyék kísérteteket uszít a testvérekre, de kiderül, hogy a csapdát nem is nekik, hanem apjuknak szánták.

1.17: POKOLTANYA - Egy elátkozott házat vizsgálnak, amelyben egy Mordecai nevű férfi szelleme kísért, aki állítólag felakasztotta hat lányát. Összetalálkoznak egy „profi” paranormális nyomozópárossal. Lehetséges, hogy valójában a páros által készített weboldal látogatóinak hite, a házban talált tibeti jelen keresztül, keltette életre a tulpát. 

1.18: AZ ŐSGONOSZ - A testvérek egy kisvárosban nyomoznak ahol a gyerekek egy rejtélyes betegség miatt sorban kómába esnek. Kiderítik, hogy egy shtriga, egy több száz éves boszorkány szívja el a gyerekek életerejét. Dean felidézi gyermekkorukat, amikor az ő hibájából Sam majdnem meghalt ugyanezen boszorkány miatt. 

1.19: A FESTMÉNY BOSSZÚJA - Sam és Dean egy festmény ügyében nyomoz. Bárki, aki megvette a képet hamarosan gyilkosság áldozata lett. Miután rájönnek, hogy magát a képet nem lehet elpusztítani, versenyt futnak az idővel, hogy ne legyen több áldozat. Eközben Sam megismerkedik egy antikvárius lányával és valami kialakul közöttük.

1.20: A HOLTAK VÉRE - Mikor meghal egy vámpírvadász, John találkozik fiaival. Rájön, hogy a vámpírok megszerezték azt az antik Coltot, ami a megfelelő töltényekkel bármilyen természetfeletti lénnyel végez. A Winchesterek a fegyver nyomába erednek, hogy segítségével leszámolhassanak az életüket megkeserítő démonnal.

1.21: MEGVÁLTÁS - Winchesterék alkalmat keresnek arra, hogy lecsapjanak a démonra. Samnek látomása van arról, hogy egy családot hamarosan megtámad a démon. Meg felhívja őket és megzsarolja Johnt, hogy adja át a Coltot. John elindul egy másik Colttal, míg az eredetit fiaira bízza, hogy mentsék meg a családot és öljék meg a démont.

1.22: HALÁLCSAPDA - Sam és Dean meg akarják menteni apjukat ezért Meget csapdába csalják és kiűzik testéből a gonoszt. Megtudják tőle hol tartják fogva Johnt és a megmentésére indulnak. Sikerül megmenteniük, fő ellenségüknek azonban nyomát vesztették. Hamarosan Dean gyanakodni kezd, hogy apjukat megszállta a démon.