Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


EPIZÓD CÍM ELSŐ VETÍTÉS
BARÁTSÁG AZ ÖRDÖGGEL
[Sympathy for the Devil]
2009.09.10.

Apokalipszis most - Onnan vesszük fel a szálat, ahol az előző évadban abbahagytuk. Dean (Jensen Ackles) és Sam (Jared Padalecki) szemtanúi lehetnek, amint Lucifer (Mark Pellegrino, vendégszereplő a Lostból) felbukkan a pokolból. A fivéreknek és Bobbynak (Jim Beaver) szembe kell néznie Lucifer felemelkedésének következményeivel, valamint Chucktól, a prófétától (vendégszereplő Rob Benedict) kapott elképesztő hírrel: Castielt megsemmisítették az arkangyalok.

HA ISTEN VELÜNK, KI ELLENÜNK?
[Good God, Y'all]

2009.09.17.

Ez a vég? - Castiel (Misha Collins) elmondja Samnek (Jared Padalecki) és Deannek (Jensen Ackles), hogy Isten felkutatására ered, mert ő képes lenne legyőzni Lucifert. Bobby (Jim Beaver) régi vadászbarátja, Rufus (vendégszereplő Steven Williams), rémülten fogadja, hogy városát démonok támadták meg, s Bobbyhoz fordul segítségért. Sam és Dean megérkeznek a városba. Sikerül rájönniük, hogy egy bűbáj hatása alatt állnak a városlakók, akik arról hallucinálnak, hogy ők démonok és egymás halálát okozzák.

LÉGY HŰ ÖNMAGADHOZ
[Free to be You and Me]
2009.09.24.

Adrianne Palicki vendégszerepel - Sam úgy érzi, hogy képtelen megbízni saját magában tovább, így elhatározza, hogy felhagy a vadászattal. Ám egy váratlan éjszakai látogató (vendészereplő Adrianne Palicki) nem engedi ki őt olyan könnyen a markából. Dean (Jensen Ackles) minden áron meg akarja állítani az apokalipszist. A vadászatot immáron a saját útját járva folytatja, és összeáll Castiellel (Misha Collins), hogy megtalálják Raphael arkangyalt. Castiel szerint ő tudja, hogy hol lelik meg Istent.

A VÉG
[The End]
2009.10.01.
Két Dean Winchester? - Sam (Jared Padalecki) elmondja Deannek (Jensen Ackles), hogy mégis csak vele szeretne megküzdeni az Apokalipszis ellen, de Dean szerint jobb, ha útjaik szétválnak. Az idősebb Winchester egy elhagyatott városban találja magát, öt évet ugorva ezzel az időben. A várost olyan emberek vették támadás alá, akik démoni vírussal fertőződtek meg, és ennek következményeképp zombikká váltak. Zakariás (vendégszereplő Kurt Fuller) ismét felbukkan és azt taglalja Deannek, hogy ilyenné fog változni a világ, ha nem segít az angyaloknak Lucifer legyőzésében. Dean összefut a jövőbeli Deannel is, aki elmondja neki, hogy ez a vírus az emberi faj elpusztításának végjátéka. Misha Collins is szerepel a részben.
LEDÖNTÖTT BÁLVÁNYOK
[Fallen Idols]
2009.10.08.

Sam (Jared Padalecki) és Dean (Jensen Ackles) úgy döntenek, ismét együtt fognak szembeszállni az apokalipszissel. Az első ügyük egy olyan városba vezet, ahol a lakókat olyan már halott, de híres ikonok tizedelik mint Abraham Lincoln vagy James Dean kocsija. Két tizenéves lány azonban azt állítja, hogy a barátjukat Paris Hilton rabolta el (saját magát alakítja). A fivéreknek ezek után már fogalmuk sincs, hogy mivel állhatnak szemben.

TEREMTŐK
[I Believe the Children Are Our Future]
2009.10.15.

A tündérmesék igenis valóra válnak Sam (Jared Padalecki) és Dean (Jensen Ackles) különös gyilkossági ügyekben nyomoznak, amelyek kísértetiesen hasonlítanak a tündérmesékre és helyi legendákra. A testvérek lenyomozzák a 11 éves Jesse nevű fiút (vendégszereplő Gattlin Griffith), aki bármit is kívánjon, az valóra válik. Castiel (Misha Collins) elmondja a Winchester testvéreknek, hogy Jesse komoly fenyegetést jelent, ezért ki kell iktatni.

HALÁLOS TÉT
[The Curious Case of Dean Winchester]
2009.10.29.

ÖREG DEAN - Sam (Jared Padalecki) és Dean (Jensen Ackles) egy olyan boszorkány (vendégszereplő Hal Ozsan) nyomára akadnak, aki igen nagytételű pókert játszik - a pénznem életévek vs. pénz. Bobby (Jim Beaver) lehetőséget lát ebben, miszerint így lenne esélye valahogy kikerülni a tolószékből. 25 évet tesz fel, azonban veszít. Ahogy Bobby gyorsan idősödni kezd, Dean ugrik be helyette, hogy megmentse, de végül belőle is öregedő emberke lesz, így Samre vár a feladat, hogy ellássa őket.

SZEMFÉNYVESZTŐ
[Changing Channel]
2009.11.05.

Sam és Dean a TV-be ragadtak a Trükkös (vendégszereplő Richard Speight Jr.) egy alternatív univerzumba röpíti Samet és Deant, ahol különböző TV sorozatok (egy szexi orvosi sorozat, egy japán kvíz show, egy helyszínelős sorozat és egy helyzetkomédia) főszereplőinek bőrébe kell bújniuk. A fivérek rájönnek, hogy csak úgy juthatnak ki ebből a világból, ha szerepüket végigjátsszák és azonosulnak a karakterekkel. Castiel (Misha Collins) figyelmezteti őket, hogy veszélyes ez az univerzum és minél hamarabb ki kell ebből jutniuk, különben csapdába kerülhetnek.

AZ IGAZI SZELLEMÍRTÓK
[The Real Ghostbusters]
2009.11.12.
-Ez egy Supernatural convention! Becky, a szuper-rajongó (vendégszereplő Emily Perkins) Chuck (vendégszereplő Rob Benedict) telefonját használva rászedi Samet (Jared Padalecki) és Deant (Jensen Ackles), hogy látogassanak el egy rajongói Conventionre. A rajongók Samnek és Deannek vannak öltözve, és az esemény egyik fő attrakciói közé tartozik az élő szerepjáték játszása. Ám a helyzet váratlan eseményt hoz, ugyanis egy igazi szellem bukkan fel az egyik jelenetben.
HAGYJ FEL MINDEN REMÉNNYEL
[Abandon All Hope]
2009.11.19.

Castiel a Colt nyomára akad, így miután azt sikerült megszerezni egy eléggé barátságos, Crowley nevű démontól, Dean, Sam, Bobby, Castiel, Ellen és Jo együtt eszelnek ki egy tervet, hogy megöljék a Sátánt. Mivel Crowley-től tudják Lucifer pontos tartózkodási helyét, a helyszínre, egy kihalt, kaszásokkal teli városba mennek, érkezésük után azonban Castiel eltűnik, ráadásul megjelenik a korábban Megként ismert démon, és a vadászokra ereszti pokolkutyáit, amik Jón halálos sebet ejtenek.

AZ ŐRÜLET HATÁRÁN
[Sam, Interrupted]
2010.01.21.

Sam és Dean befekszenek egy elmegyógyintézetbe Egy Martin nevezetű korábbi vadász, aki itt tartózkodik, felhívja Samet (Jared Padalecki) és Deant (Jensen Ackles), hogy segítsenek egy itteni ügy felderítésében. A fivérek betegeknek adják ki magukat, hogy levadászhassák az itt ólálkodó rejtélyes szörnyet, ami megtámadja a betegeket. Ám ez a bebörtönzöttség mindkettőjükön egy áttörést hoz, és felszabadulnak saját belső démonaik egymás ellen...

TESTCSERE
[Swap Meat]
2010.01.28.

Sam testet cserél Gary, (vendégszereplő Colton James) a tizenéves kockafej egy test-cserélő bűbájjal bűvészkedik, és testet cserél Sammel (Jared Padalecki). Gary, felvillanyozva az új izmos és jóképű testben (aki tehát most már Sam), Deannel (Jensen Ackles) nyomoz egy ügyben, és jócskán kihasználja a nőknél a sármos kinézet adta előnyöket, és koránál fogva az ivási lehetőségeket. Mialatt Sam Gary tinédzser testében ragadt, meg kell küzdenie a tolakodó szülőkkel és a középiskolával is.

LEJÁRT LEMEZ
[The Song Remains the Same]
2010.02.04.

Az angyalok visszaküldik Annát (vendégszereplő Julie McNiven) az időben azzal a szándékkal, hogy ölje meg John (vendégszereplő Matthew Cohen) és Mary (vendégszereplő Amy Gumenick) Winchestert, még mielőtt Sam (Jared Padalecki) megfoganhatna, hiszen tudják, hogy ha Sam soha sem született volna meg, Lucifer nem tudná őt porhüvelyeként használni. Castiel (Misha Collins) visszaküldi Samet és Deant (Jensen Ackles) 1978-ba, így megállíthatják Annát és találkozhatnak a szüleikkel is. Mary felismeri Deant, hiszen a múltban már egyszer találkozott vele, azonban megpróbálja John elől eltitkolni az igazságot.

VÉRES VALENTIN
[Bloody Valentine]
2010.02.11.

Ámor megjelenik Castiel (Misha Collins) segít Samnek (Jared Padalecki) és Deannek (Jensen Ackles) levadászni Ámort (vendégszereplő Lex Medlin) Valentin napján, miután a városlakók egy kis szeretetért kezdik el öldökölni egymást. Miután Ámor az ártatlanságát bizonygatja, a fivérek és Castiel rátalálnak az apokalipszis egyik lovasára, Éhínségre (vendégszereplő James Otis), aki a városba érkezett. 

HALOTT FÉRFI NEM HORD ZAKÓT
[Dead Men Don't Wear Plaid]
2010.03.25.

Bobby felesége visszatér Sam (Jared Padalecki) és Dean (Jensen Ackles) Bobby szülőházában nyomoznak, ahol a holtak elhagyták a sírjaikat és ahelyett, hogy embereket támadnának meg, családi összejöveteleket tartanak. A fivérek Bobbyhoz (Jim Beaver) fordulnak segítségért, aki azonban arra biztatja őket, hogy ne aggódjanak emiatt és hagyják el a várost. Ám Dean gyanakodva továbbnyomoz és Bobby halott feleségével (vendégszereplő Carrie Anne Fleming) találja szembe magát, aki semmire sem emlékszik abból, ami vele történt. Azonban amikor a zombik gonosszá válnak, a testvéreknek meg kell ölniük Bobby feleségét, ám a férfi nem egyezik ebbe bele.

A HOLD SÖTÉT OLDALA
[Dark Side of the Moon]
2010.04.01.

Samet és Deant megölik és a mennybe kerülnek. Feldühödött vadászok támadnak lesből Samre és Deanre; lelövik őket és a mennyországba kerülnek. Castiel (Misha Collins) figyelmezteti Deant, hogy Zachariah (vendégszereplő Kurt Fuller) keresni fogja őket a mennyben, ezért el kell rejtőzniük miközben egy Joshua nevezetű angyal (vendégszereplő Roger Aaron Brown) után kutatnak segítségért, aki képes közvetlenül Istennel beszélni. Mialatt Joshuát keresik, a fivérek összefutnak néhány régi baráttal és családtaggal.

99 PROBLÉMA
[99 Problems]
2010.04.08.

Samet (Jared Padalecki) és Deant (Jensen Ackles) démonok fogják közre, de az utolsó percben Rob (vendégszereplő Michael Shanks) kimenti őket és a városlakókat, akik tudatosan készülnek démonokat gyilkolni az apokalipszis miatt. A vallásos városkában Sam és Dean megismerkednek Gideon lelkésszel (vendégszereplő Larry Poindexter), aki bemutatja a fivéreket a lányának, Leahnek (vendégszereplő Kayla Mae Maloney), akit a férfi prófétának vall. Leah elmondja a lakóknak, hogy engedelmeskedniük kell a parancsainak, hogy ha szeretnének egy helyet maguknak a mennyben. Ám a lány az Úr nevében elkezdi egymás ellen fordítani az embereket, így a fivérek elhatározzák, hogy meg kell őt ölniük.

AHONNAN NINCS VISSZATÉRÉS
[Pont of No Returns]
2010.04.15.

Dean (Jensen Ackles) arra jut, hogy Lucifer megölésének egyetlen módja, hogy igent mondjon Michaelnek, ám az angyalok úgy döntenek, hogy nincs többé szükségük a férfira. Dean, Sam (Jared Padalecki) és Castiel (Misha Collins) elborzadnak az angyalok új játékán és kihívják maguk ellen Zachariah-t (vendégszereplő Kurt Fuller), hogy teljes gőzzel megelőzhessenek egy háborút a Földön. Mindezalatt visszatér egy ismerős arc is.

AZ ISTENEK KALAPÁCSA
[Hammer of the Gods]
2010.04.22.

Samet (Jared Padalecki) és Deant (Jensen Ackles) elrabolja és túszul ejti egy kicsi motelban az istenek egy csapata, akik közé tartozik Kali (vendégszereplő Rekha Sharma), Ganesh (vendégszereplő Keith Blackman) és Bladur is (vendégszereplő Adam Croasdell). Az istenek tárgyalási előnyként szeretnék felhasználni a fivéreket, ám Gabriel (vendégszereplő Richard Speight, Jr.) felbukkan és figyelmezteti őket, hogy ha Lucifer rájuk talál, akkor mindegyikőjüket megöli. Sajnos az egyik isten rátámad a többire, így Lucifer megjelenik.

ISMERETLEN ISMERŐS
[The Devil You Know]
2010.04.29.

Crowley nevezetű démon (vendégszereplő Mark Sheppard) elmondja Samnek (Jared Padalecki) és Deannek (Jensen Ackles), hogy ő tud segíteni megszerezni a fennmaradó Lovasok gyűrűit, amivel csapdába tudják ejteni Lucifert. A testvérek kételkednek, amíg Crowley el nem vezeti őket Bradyhez (vendégszereplő Eric Johnson), a Pestis Hordozójához (vendégszereplő Matt Frewer) és a Halálhoz. Azonban Brady visszautasítja, hogy elárulja tartózkodási helyüket, és Pestist a Winchester fiúk után küldi.

KÉT PERC MÚLVA ÉJFÉL
[Two Minutes to Midnight]
2010.05.06.

Crowley azt mondja Bobbynak, hogy megadja Halál, a negyedik lovas, helyzetét, ha cserébe eladja neki a férfi a lelkét. Tudva, hogy Samnek és Deannek szüksége van a 4. gyűrűre, hogy megállítsák az Apokalipszist, Bobby kelletlenül is, de elfogadja az üzletet. Sam és Dean megütközik Pestissel, de rájuk szabadít egy halálos vírust, így Castielnek közbe kell lépnie az érdekükben. Dean találkozik Halállal, hogy Luciferről tárgyaljanak, és egy szentségtelen szövetséget ajánl Deannek egy nagyon magas árért.

HATTYÚDAL [Swan Song] 2010.05.13.

Az egész évad a jó és a rossz közötti leszámoláshoz vezetett el. A apokalipszis felsejlő körvonalai között Sam (Jared Padalecki) és Dean (Jensen Ackles) rájönnek, hogy kifogytak a lehetőségekből, így egy szívszorító döntést hoznak, ami örökre megváltoztatja az életüket. Egy szeretett karakter meghal.